Resor till Carriacou, Paketresor - Afro-Caribbean
Icons
START » resor » Carriacou
Skriv ut
Smekmånad på Grenada och Carriacou - The Flamboyant Hotel och Villas och Green Roof Inn

15 nätter | Vårt omdöme: 3/5 | Vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Spendera en härlig och avkopplande smekmånad på de båda öarna Grenada och Carriacou. Detta reseförslag avser nio nätter på Grenada och fem nätter på Carriacou. Grenada är den... Läs mer

Ade´s Dream

Ade´s Dream

Läge: Hillsborough | Vårt omdöme: 2+/5

Ade´s Dream är beläget i den lilla pittoreska orten Hillsborough, ett stenkast från havet och med gångavstånd till affärer och restauranger.... Läs mer

Green Roof Inn

Green Roof Inn

Läge: Seaview | Vårt omdöme: 2+/5

Green Roof Inn på den lilla ön Carriacou har byggts och drivs av svenskar. Med endast fem rum för uthyrning och byggt med en personlig stil, är Green Roof... Läs mer

Carriacou är en liten men mycket charmig ö. Den har såväl grönska som fantastiska stränder att erbjuda. Hit är det relativt få turister som hittar varför det finns alla förutsättningar att få en lugn och avkopplande semester.

Geografi
Carriacou ingår liksom Petit Martinique i nationen Grenada och ligger ca 160 km norr om Venezuela. Ön är endast 20 kvadratkilometer stor och har kuperad terräng. Huvudorten heter Hillsborough och det är även till Hillsborough man anländer om man tar färjan till Carriacou. Högsta punkten på ön är High north peak (291 meter över havet) och området kring denna är numer nationalpark.

Befolkning
Carriacou har ca 8 000 invånare.

Språk
Det officiella språket är engelska med stark lokal dialekt.

Klimat
Ön har precis som övriga Grenada en medeltemperatur på 24-30 C. Lägsta temperaturen är november till februari. Den torraste perioden är januari till maj och regnsäsongen är juni till december. Under regnperioden rör det sig dock oftast om kortare duschar snarare än ihållande långvariga regn.

Valuta
Valutan heter Eastern Caribbean dollar, ECD, och är kopplad till USD. 1 USD motsvarar ca 2,70 ECD och 1 ECD motsvarar ca 2,50 SEK.

Tidsskillnad
-5 timmar på vintern, -6 timmar på sommaren.

Visum
För mer information angående visum hänvisar vi till:
Comet Consular Service

El
220 volt.

Sevärdheter
Som ett flertal andra öar i Västindien har även Carriacou en årlig karneval som går av stapeln i februari/mars. Hillsbourough är även värd för en fyradagars regatta som går av stapeln den första veckan i augusti varje år. Paradise beach och Sandy island är två underbara utflyktsmål för avkopplande dagar på stranden eller för snorkling.

Carriacou
GOOGLEMAPS